Autovisie
Autovisie Video 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat je nóóit moet doen met het dak van de Ferrari SF90 Spider – Sjoerds Weetjes 216

Met de Spider-variant presenteert Ferrari de open variant van de SF90 Stradale en dat betekent dat we meer dan 95% van alle details over de hybride-hypercar al eerder hebben verteld. Toch richt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zich niet op de 5% nieuwe informatie, maar hij herhaalt ook niet wat je in Sjoerds Weetjes #181 kreeg uitgelegd. 

Dat de hybride-hypercar over een 1000 pk sterke aandrijflijn, twee elektromotoren op de vooras, een achttrapsautomaat zonder achteruitoverbrenging en een voorwielaangedreven modus beschikt, hoorde je al in aflevering 181. In deze aflevering, nummer 216 alweer, gaat Sjoerd dieper in op het dak. Hij gaat verder dan alleen de folder of persmap. Wat weet je hoe je met de inklapbare hardtop om moet gaan? En weet je hoe je het verschil tussen de Coupé -de Stradale dus- en de gesloten Spider in een oogopslag ziet? Die vragen en meer beantwoordt Sjoerd in deze aflevering over de SF90 Spider. 

Sjoerds Weetjes

Hij verklaart tevens waarom Ferrari voor zijn plug-in hybridetechniek voor een sportwagen kiest. Waarom is de batterij niet groter dan nu wordt toegepast? In deze video krijg je de antwoorden. Sjoerd geeft bovendien aan wat er op het gebied van hybridetechniek nog te verwachten is. Dat en meer in de nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. 

In elke aflevering vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen een bijzonder verhaal dat je niet in de folder leest, belicht hij een opvallend model, stelt hij een nieuw model aan je voor of verklaart hij de filosofie van een specifiek type. In een eerdere aflevering legde hij uit hoe een auto wordt gecamoufleerd en verklaarde hij hoe de Mercedes G650 Maybach Landaulet is opgebouwd. Hij onthulde ook hoe Herbie zelfstandig kon rijden en lichtte toe waarom Mercedes-Benz een supersnelle autotransporter liet bouwen. 

Exclusief

Sjoerds Weetjes is een exclusieve serie van Autovisie. Elke vrijdagnamiddag verschijnt een nieuwe aflevering op Autovisie.nl en YoutTube.com/autovisie. Klik hier voor de afspeellijst. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.