Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Video 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Extreme Peugeot: Vision Gran Turismo

Peugeot is compleet losgegaan met het ontwikkelen van een sportwagen voor de racegame Gran Turismo 6 voor de Playstation 3. Het zien van de Vision Gran Turismo zegt genoeg.

We noemen wat specificaties (die alleen digitaal bestaan). Onderhuids schuilt een 3,2 liter V6-motor met turbo, goed voor 875 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Hij weegt 875 kilogram, waardoor een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per kilo ontstaat. Wonderbaarlijk weet Peugeot al die digitale pk’s ook op de straat te krijgen, want accelereren van 0 naar 100 km/h duurt slechts 1,73 seconden.

‘Endurancebolide’

Peugeot noemt de Vision Gran Turismo een ‘endurancebolide’, alleen mist hij alle typische spoilers. De auto is volgens de ontwerpers zo gebouwd dat er voldoende downforce gegenereerd wordt zonder de toevoeging van spoilers. Wel heeft de racer een uitklapbare achtervleugel. De liefhebber zal wat gelijkenissen zien met de Oxia; een studiemodel uit de jaren tachtig gebaseerd op een Groep C-racer. De Peugeot Vision Gran Turismo verschijnt binnenkort in de showroom van Gran Turismo 6.

Rubriek

De sectie Vision Gran Turismo in Gran Turismo 6 is speciaal opgezet voor de digitale viering van vijftien jaar Gran Turismo-games voor de Playstation-spelcomputers. Ontwerpteams van Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, BMW, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, Jordan Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT(Chrysler), Volkswagen en Zagato maken allemaal studiemodellen voor de rubriek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.