Autovisie
Autovisie Video 3 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Audi Motorsport-baas tegen DTM-rijder: ‘Ram ze van de baan!’

Audi Motorsport-baas Wolfgang Ullrich moet door het stof na zijn controversiële radioboodschap aan DTM-rijder Timo Scheider. Hij instrueerde de coureur om concurrenten Robert Wickens en Pascal Wehrlein van de baan te rijden. Iets wat op televisie duidelijk te horen was.

“Schieb ihn raus”, zei Ullrich over de radio tegen Scheider, waarna de Audi-rijder in de laatste ronde van de race op de Oostenrijkse Red Bull Ring de Mercedes-coureurs Wickens en Wehrlein aantikte. Beide kwamen vervolgens in het gravel terecht.

Scheider kwam als zesde over de finish, maar is door de organisatie uit de resultaten van de race geschrapt. Audi Sport en de renstal Team Phoenix moeten zich verantwoorden bij de Deutscher Motor Sport Bund (DMSB) voor een “mogelijke onsportieve instructie”.

“Ik wist niet dat het radiokanaal open stond”

Ullrich deed eerst alsof zijn neus bloedde, want in de persconferentie na de race zei hij dat het radiobericht niet bij hem vandaan kwam. “Ik ben niet rechtstreeks verbonden met de rijders”, aldus Ullrich. “Ik spreek alleen met de hoofden van de teams, dus ik kan het niet zijn.”

Een paar uur later moest hij echter toch door het stof. “Wat met Timo gedaan is, is niet de juiste manier om met dingen om te gaan”, schreef Ullrich in een statement van Audi. “Het was absoluut niet mijn bedoeling dat Robert en Pascal in het gravel belandden.”

“Het spijt me dat ik in een eerste emotionele reactie heb geroepen: ‘Timo, ram hem eraf’. Ik communiceer niet rechtstreeks met rijders tijdens de race en wist niet dat het radiokanaal open stond. Het was geen instructie aan Timo. Ik bied Mercedes mijn excuses aan voor de opmerking.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.