Autovisie
Autovisie Video 29 mei 2015

Amerikaan bouwt ultieme Honda-hotrod

Niets is wat het lijkt bij deze aandoenlijk ogende Honda S600. De prettig gestoorde Matt Brown nam een motorloze Honda S600 onder handen en legde er het blok in van een mega-snelle superbike.

Jay Leno's Garage

De 1,0-liter viercilinder motorfietsmotor levert maar liefst 160 pk bij 12.000 tpm. Juist, je las het goed. Twaalfduizend toeren per minuut! De auto zet een keel op en jankt als siervuurwerk op oudejaarsavond. Bouwer Matt Brown zocht het ultieme canyonracertje en met z’n kleine formaat, hoge vermogen en geweldige soundtrack voelt de auto zich er helemaal thuis.

Puristen die bang zijn dat Brown een gezonde S600 opofferde voor de bouw van dit monstertje, hoeven niet te vrezen. Brown kocht het verwaarloosde kleine ding van een liefhebber die geen tijd had voor een restauratie, gooide het motorfietsblok erin en liet de carrosserie grotendeels ongemoeid. De zo ontstane Honda ‘S1000’ – waarbij het getal duizend verwijst naar de motorinhoud – volgt de filosofie van het origineel; een klein autootje met een compacte, hoogtoerige motor. In totaal legde Brown minder dan tienduizend euro voor het ding neer. Zoals Jay Leno het in deze video treffend verwoordt; “This guy has more brains than money.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.