Autovisie
Autovisie Video 20 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Alle auto’s uit de Autovisie Supertest 2019 – Sjoerds Weetjes #161

Deze week gaat Sjoerd van Bilsen alle kandidaten van de Supertest 2019 af. Wat is de sterkste deelnemer, en wat zijn de prijsverschillen in Nederland en België voor de Porsche GT4? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes krijg je alle antwoorden!

Het veld van de Supertest was dit jaar erg gevarieerd: van een Tesla Model 3 Performance tot een Audi R8 en Alfa Romeo Stelvio Q. Al die modellen hebben natuurlijk hun eigen verhaal en bijzonderheden. Wat is er bijvoorbeeld speciaal aan het dak van de Tesla? En wat betaal je voor de bijzondere kleurstelling van de Alpine A110S? Het zijn slechts enkele vragen waar Sjoerd in deze aflevering van Sjoerds Weetjes een antwoord op geeft. Laat je overdonderen met alle feitjes zodat je tijdens het kerstdiner je familie kan verbazen met je autokennis!

TT Circuit Assen

Elk jaar reist de redactie met exotische auto’s af naar een circuit om te bepalen wat de beste stuurmansauto van het jaar is. Dit jaar was het TT Circuit van Assen het toneel voor de Supertest, hét hoogtepunt van het Autovisie-jaar. Onze testredacteuren Jaco Bijlsma, Dries van den Elzen en Peter Hilhorst ondervonden op een listig natte baan welke auto de breedste glimlach op hun gezichten toonde.

De hot laps werden gereden door niemand minder dan Peter Kox. Hij heeft zijn sporen verdiend in raceklassen als de Britse F3, DTCC, ETCC en FIA GT. Later in zijn carrière legde hij zich meer toe op de endurance-racerij, zoals de Le Mans-series en de Pirelli Challenge Utah. Kox was voor diverse grote fabrikanten, als McLaren-BMW, Honda/Acura, Lamborghini en Aston Martin, test- en/of fabriekscoureur. Binnenkort verschijnen de video’s van die rondes op ons YouTube-kanaal. Wil je alvast een voorproefje van de rijbeelden, kijk dan deze video.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.