Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom dit Volkswagen T3-busje meer kost dan een Lamborghini Urus

De prijzen van tweedehands Volkswagen T3-occasions variëren behoorlijk. Van minder dan 10.000 euro, tot enkele tientallen duizenden euro’s. Toch komen die bedragen niet in de buurt van de prijs die de verkoper van deze T3-occasion graag voor zijn busje wil hebben.

Die verkoper is Porsche Centrum Gelderland. Voor degenen die het nog niet doorhebben: Dit is niet zomaar een Volkswagen T3-occasion. Sterker nog, het is niet eens een Volkswagen. Dit is een van de zeldzaamste Porsches ooit gemaakt.

Volkswagen T3-busje omgetoverd voor de Paris-Dakar

Hoewel de naam van het busje VW T3 B32 luidt, is het volgens de Duitse papieren en het chassisnummer een echte Porsche. Het busje is ontstaan in de jaren ’80, toen Porsche meedeed aan de Parijs-Dakar. De Duitsers hadden een snelle, vierwielaangedreven bus nodig die als ondersteunend voertuig de Porsche 959-rallywagen enigszins bij kon benen.

De standaard T3 was haast niet vooruit te branden en dus werd een 3,2-liter boxerzescilinder van Porsche achter in het Volkswagen-busje gehangen. Met zijn 231 pk en 284 Nm aan koppel wist de T3 B32 een topsnelheid van 185 km/h te behalen. De ideale bus voor Porsche-liefhebbers met een stevige rechtervoet.

Extreem zeldzaam

Helaas zijn er maar weinig van deze Porsche-busjes gebouwd. Van de gepeperde T3 heeft Porsche slechts zeven exemplaren gebouwd en die allemaal voor eigen gebruik bedoeld waren. Het model is dus nooit grootschalig in productie gegaan. Des te bijzonderder is het dat er een Porsche VW T3 B32 in Nederland te koop staat.

Dit exacte exemplaar is gemaakt voor Peter W. Schutz, die CEO was van Porsche tussen 1981 en 1987. Hij heeft flink van genoten, want er staan ruim 130.000 kilometer op de teller. Niet zomaar een Volkswagen T3-busje dus. Daar betaal je dan ook niet zomaar een prijsje voor. Porsche Centrum Gelderland wil in ruil voor de Porsche VW T3 B32 graag 364.900 euro op zijn rekening zien verschijnen. Daarvoor koop je ook een hagelnieuwe Lamborghini Urus.

Eerste SUV van Lotus verslaat Lamborghini Urus en is stukken goedkoper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.