Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo lek als een mandje: Weer beelden Toyota Supra online

Eind december lekten er al foto’s van de nieuwe Toyota Supra uit en nu staat er – voorafgaand aan de officiële onthulling in Detroit – ook een video van de auto online.

Nou was het uiterlijk van de Japanse sportwagen sowieso geen verrassing meer, want in februari vorig jaar doken er reeds afbeeldingen van de nieuweling op. Bovendien hebben we de raceversie al gezien en lijkt de nieuwe Supra als twee druppels water op de Toyota FT-1 Concept uit 2014.

Toyota Supra SupraMKV 1

Het lange wachten is voorbij

Toch zullen er nog genoeg mensen zijn die popelend zitten te wachten op deze krachtpatser. Toyota stopte immers in 2002 al met de vierde en laatste generatie van Supra. Deze vijfde generatie deelt zijn platform met de nieuwe BMW Z4, die vanaf maart bij de dealers is te krijgen voor een vanafprijs van 52.214 euro. Wat je voor de Supra moet gaan betalen, is nog onbekend.

Onder de kap

Motorisch zal de Toyota in twee smaken verkrijgbaar zijn: met een 2,0 liter viercilinder turbobenzinemotor met een vermogen van 265 pk en een 3,0 liter zescilinder turbo die ongeveer 340 pk levert. Die laatste moet de ‘straatracer’ in 5 seconden naar de 100 km/h kunnen krijgen. De tweedeurs coupé is waarschijnlijk ergens in de eerste helft van 2019 te vinden bij de Nederlandse dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.