Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 30 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Zeven vliegensvlugge Bentley’s

Bentley’s personaliseringsafdeling Mulliner heeft zich laten inspireren door de zeven Breitling Jets en er zeven toepasselijke maar ook vliegensvlugge Continental GT Speed-modellen van gemaakt. Ieder exemplaar draagt de naam Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series.

Het Breitling Jet Team geeft met zeven L-39 Albatros Jets over de hele wereld stuntoptredens. Omdat Bentley en Breitling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, vond Mulliner het een goed idee om zeven Continental GT Speed-versies te maken gebaseerd op de zeven Albatros-vliegtuigen. Volgens Bentley is ieder exemplaar uniek al heeft het zevental wel een overeenkomst: de twotone carrosseriekleur waarbij de kleuren Hallmark en Onyx gecombineerd worden met Breitling Yellow.

“Op de dorpel staat de tekst ‘One of seven'”

In het interieur wordt het kleurenthema voortgezet. Leuk detail is het logo op koolstofvezel dashboardpaneel en de dorpel waarop Bentley de tekst ‘One of seven’ graveert. Net als de auto is ook het koopproces bijzonder want voordat de koper de sleutel in ontvangst mag nemen, neemt de piloot van een van de zeven L-39 Albatros Jets de koper mee voor een rondvlucht. Na de sleuteloverdracht kan de koper genieten van laagvliegen, want met 635 pk, 820 Nm trekkracht en een topsnelheid van 331 km/h is de Continental GT Speed zeker niet langzaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.