Remco Slump
Remco Slump Nieuws 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zeg Opel, ga deze Rocks-E eens héél snel bouwen!

Zijn wij fan van de Opel Rocks-E? Ja, wij zijn fan van de Opel Rocks-E! In de stad heb je minder aan het microkarretje dan je denkt, maar dat maakt hem niet minder charmant. Dus maakte ons hart een sprongetje bij het zien van deze Rocks E-Extreme. Want hij is gaaf.

Gaat Opel hem in productie nemen? Nee, natuurlijk niet, ook niet als extreem gelimiteerde imagomaker. Daarvoor is het wagentje te illegaal, met zijn buiten de wielkasten stekende banden en vlijmscherpe achterspoiler. De Rocks E-Extreme is het resultaat van een ontwerpwedstrijd voor jonge talenten en designstudenten.

Veel reacties op de Rocks-E Design Hack

Er kwamen uitzonderlijk veel reacties op de Rocks-E Design Hack, aldus Opel. De jury, bestaande uit Opel-topman Florian Huettl, designdirecteur Mark Adams en influencer Jessic Thön, zegt onder indruk te zijn van de ingezonden ideeën en ontwerpen.

Opel Rocks-E
(Afbeelding: Stellantis)

Lukas Wenzhöfer, student aan de University of Design in Pforzheim, werd tot winnaar uitgeroepen.

Opel gaat één Rocks E-Xtreme bouwen

Hij toverde de Opel Rocks-E om tot een elektrische funmobiel, de Rocks E-Xtreme. En we moeten een beetje terugkomen op ons statement dat Opel de extreme brommobiel niet in productie neemt, want er zal wel degelijk een exemplaar gebouwd gaan worden (het proces is via sociale media te volgen). Opel noemt het autootje een “unieke one-off”, maar dat lijkt ons een tautologie.

‘Fiat komt met zijn eigen variant van de Opel Rocks-e’

Brommobiel afgeleid van de Citroën Ami

De Opel Rocks-E is een afgeleide van de Citroën Ami, die officieel niet in Nederland wordt geleverd. Beide hebben een 5,5 kWh-accu, een actieradius van maximaal 75 kilometer en een 12 pk sterk elektromotortje.

Opel Rocks-E
(Afbeelding: Stellantis)

Officieel geldt de Rocks-E (en dus ook de Ami) als brommer. Dat betekent dat je er met een brommerrijbewijs (of autorijbewijs) in mag rijden vanaf 16 jaar.

Opel Rocks-E
(Afbeelding: Stellantis)
Opel Rocks-E
(Afbeelding: Stellantis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.