Remco Slump
Remco Slump Nieuws 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Word de stijlvolste aannemer van Nederland met deze Jaguar-pickup

Wie rijden er in Amerikaanse pickups in Nederland? Aannemers. Dus doen we bij dezen een oproep: laat die onooglijke reuzen staan en kies voor iets stijlvollers, iets met meer klasse. Kies voor deze geweldige Jaguar XJ8 Pickup.

Ergens in de Verenigde Staten loopt een held rond. Iemand die ooit heeft bedacht dat een Jaguar XJ8 uit 1998 de perfecte basis zou vormen voor een pickup en vervolgens de daad bij het woord heeft gevoegd.

Jaguar XJ8 Pickup behoorlijk aan de prijs

De man kon waarschijnlijk ook niet anders, want de achterkant van zijn prachtige Jaguar XJ8 werd in een storm geplet door een omgevallen boom. Hij besloot de auto niet te slopen, maar te redden.

Jaguar XJ8
(Afbeelding: eBay)

Zijn er meer omgebouwde XJ’s op deze wereld met een open laadbak? Ongetwijfeld, maar niet al te veel. Vandaar dat de vraagprijs van 29.000 dollar (omgerekend zo’n 26.700 euro) voor dit exemplaar begrijpelijk is, maar ook een beetje hoog.

Peters Proefrit #31 Jaguar XJR 4.0 Supercharged (2001)

De Jaguar wordt aangeboden op de veilingsite eBay en lijkt op het moment van schrijven zijn minimumprijs niet te halen. Hij heeft iets meer dan 150.000 kilometer gelopen.

Ombouw naar pickup lijkt keurig te zijn gedaan

De XJ8 uit 1998 – modelcode: X308 – heeft een 4,0-liter V8 aan boord met een vermogen van 294 pk en 393 Nm koppel. De motor is gekoppeld aan vijftraps automaat van ZF.

Jaguar XJ8
(Afbeelding: eBay)

Op het eerste gezicht is de Jag in een goede staat. De ombouw naar een pickup lijkt keurig te zijn gedaan. Net als Amerikaanse trucks heeft de XJ8 een schuifraampje achter de stoelen en een laadklep die naar beneden kantelt.

Vooral eerste generatie XJ populair als pickup

Een simpele Google-zoekopdracht leert ons overigens dat met name de eerste generatie van de Jaguar XJ redelijk populair is onder ombouwers. We vonden er al acht. Daarbij kwamen we nog één XJ40 (1986 – 1994) en één X300 (1994 – 1997) tegen.

Jaguar XJ8
(Afbeelding: eBay)
Jaguar XJ8
(Afbeelding: eBay)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.