Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Witte rook: De Bugatti Veyron-opvolger heet Chiron

Het persbericht dat je wist dat zou komen: Bugatti bevestigt dat de Veyron-opvolger Chiron gaat heten. Wist de halve wereld al, maar leuk dat het merk het nog even meldt.

De naam van de nieuwe hypersportwagen is uiteraard een verwijzing naar Louis Chiron. Deze coureur uit Monaco won in de jaren dertig meerdere belangrijke grand prixs met Bugatti. Eerder werd al het studiemodel Bugatti 18/3 Chiron (1999) naar hem vernoemd.

De aankomende Chiron wordt voorgesteld op de Autosalon van Genève in maart volgend jaar. Er worden vijfhonderd stuks van de wagen gebouwd, waarvan al honderdtwintig stuks vergeven zijn. De levertijd is fors. Wie nu een Bugatti bestelt, moet twee jaar wachten op zijn auto.

“De Chiron gaat tussen de 2,2 en 2,5 miljoen euro kosten, exclusief BTW en BPM”

En oneindig diepe zakken hebben, want de Chiron gaat tussen de 2,2 en 2,5 miljoen euro kosten, exclusief BTW en BPM. Kopers die nu hun handtekening zetten, moeten twee aanbetalingen doen: 200.000 euro nu en 900.000 euro in maart 2016. De totale Nederlandse prijs zal ongeveer 3,0 miljoen euro zijn.

In eerste instantie komt de Chiron er met een normaal dak, maar in 2018 introduceert Bugatti een open versie met een targadak. Deze uitvoering zal uitgerust worden met een T-Bar, een balk tussen de voorruit en de rolbeugel die de stijfheid van de koets moet optimaliseren en twee uitneembare koolstofvezel dakpanelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.