Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Wegens succes in prijs verhoogd: Skoda Citigo e-iV

Wie snel was, kon bij Skoda een zeer gunstig private-leasetarief afsluiten om de nieuwe elektrische Citigo e-iV te rijden. Wegens groot succes heeft de Nederlandse dealer die prijzen vroegtijdig verhoogd. 

De Volkswagen Groep blijft – in tegenstelling tot fabrikanten als Opel en Peugeot – actief in het A-segment. Dat doet het de komende tijd echter met volledig elektrische versies van de Volkswagen Up, Seat Mii en Skoda Citigo. Laatstgenoemde werd door zijn fabrikant in Nederland met een zeer gunstig private-leasetarief aangeboden. Vroege vogels konden een contract afsluiten voor €199,- per maand op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Het plan was om de actie nog langer door te laten lopen, maar alle beschikbare auto’s waren binnen kortere tijd vergeven.

Maximum

Niet zo gek dat een grote groep mensen daar warm voor liep, want de elektrische versie van de Citigo was daarmee geen euro duurder dan de oude benzineversie. In totaal kon Skoda Nederland 500 auto’s voor dit bedrag aanbieden, maar heeft dat uiteindelijk met 100 stuks verhoogd. Dat was wel het maximum, en dus is het private leasebedrag voor de Citigo €50,- hoger geworden.

Voor die €249,- per maand krijg je bij Skoda de basisversie (Ambition) van de Citigo e-iV. Daar zit in principe al het noodzakelijke op, maar de duurdere Style-uitvoering is wel wat aantrekkelijker om te zien en in te zitten. Die kost in de private lease €25,- per maand meer, maar daar krijg je wel o.a. 16-inch lichtmetalen wielen, DAB+, cruisecontrol en in hoogte verstelbare voorstoelen voor terug. Rijd je liever in een Seat, dan kun je voor hetzelfde bedrag ook de Mii Electric private leasen. Dat is vrijwel volledig dezelfde auto als de Citigo e-iV, maar heeft een iets andere neus en achterlichten. Aan de binnenkant heeft Skoda een paar slimmigheden aan de auto toegevoegd, zoals opbergnetjes aan de zijkant van de voorstoelen en een haak aan het dashboardkastje om een tas aan op te hangen.


Achter het net gevist? Op Autonomer.nl vergelijk je betaalbare elektrische private lease alternatieven voor de Citigo e-iV.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.