Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Weekendtip: De Classic Days op Schloss Dyck

Dit weekend worden de Classic Days gehouden op Schloss Dyck, vlak bij Düsseldorf. Dat betekent genieten van oude (race)wagens en glimmende carrosserieën.

De Classic Days op Schloss Dyck is één van de bekendste oldtimer evenementen van Duitsland. Het publiek kan heel het weekend genieten van bijzondere (race)auto’s die rondjes rijden op een speciaal parcours nabij het kasteel. Dit jaar zal onder meer een Grand Prix racewagen van Auto Union zijn opwachting maken. Deze Auto Union Type C heeft een twaalfcilindermotor met 520 pk. Het was één van de meest succesvolle racewagens uit de jaren dertig. Net als in andere jaren zijn ook de Bentley’s en de Mercedessen uit de jaren twintig weer van de partij. Dat geldt ook voor de vele naoorlogse sportwagens.

“Dit jaar geen speciaal Concours d’Elegance. Dat was een besloten evenement.”

Dit jaar vindt er tijdens de Classic Days geen speciaal Concours d’Elegance plaats. In besloten kring vond dat een maand geleden plaats. Op het terrein waar andere jaren het Concours wordt gehouden, staan dit weekend bijzondere auto’s tentoongesteld. Voor de liefhebber zal er nog altijd veel te zien zijn. Onder de auto’s die tentoongesteld worden, bevindt zich onder meer een Mercedes-Benz 540K Stromlinienwagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.