Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Wederom lost DBS de Aston Martin Vanquish af

Voor de derde maal in de historie van Aston Martin introduceert de Engelse GT-fabrikant een model onder het label DBS. Het is echter de tweede maal dat de aanduiding DBS voor Vanquish in de plaats komt.

Aston Martin DBS

In juni toont Aston Martin de DBS, de opvolger van de Vanquish. Officieel heet de nieuweling DBS Superleggera. De extra toevoeging staat voor lichtgewicht, waarmee de Engelse autobouwer op Italiaanse wijze het karakter van de sportcoupé willen duiden. Of het een echte lichtgewicht is, wordt in een later stadium bekend. De fabrikant kondigt vandaag alleen aan wat de naam van de Vanquish-opvolger zal worden.

Volante

De DBS Superleggera debuteert als Coupé, maar zal later ook als Volante beschikbaar komen. Wie Volante hoort, weet direct dat de cabriolet vier zitplaatsen krijgt. Het is namelijk Astons aanduiding voor een open vierzitter. Met het model kiest Aston Martin voor de aanval. Het richt het vizier op de inmiddels uitverkochte Ferrari 812 Superfast. De DBS moet dus meer sportwagen zijn dan zijn voorganger Vanquish, wat een luxe, snelle Gran Turismo is. Aston Martin DBS Superleggera_01-2

Superleggera

De DBS komt nog dit jaar op de markt. Daarmee heeft Aston Martin in korte tijd zijn belangrijkste modellen afgelost. Het productoffensief startte met de DB9-opvolger DB11, gevolgd door de nieuwe Vantage. De DBS Superleggera is de derde in de rij. Later volgen nog vier nieuwe modellen. Zoals eerder aangegeven komt de DBS Superleggera er in twee carrosserievarianten, een coupé en een cabriolet. Beide bodystijlen beschikken over een 5,2 liter V12-motor met twee turbo’s.

Drie keer

Het nieuwe model is de derde DBS in de geschiedenis van Aston Martin. De allereerste editie dateert van 1967 en werd tot en met 1972 vervaardigd. In totaal werden 1193 stuks gemaakt. Pas in 2007 werd het naamplaatje opnieuw toegepast. Tot en met 2012 zagen 2.800 stuks het levenslicht.

Aston Martin DBS 2007-2012
Aston Martin DBS 1967-1972

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.