Remco Slump
Remco Slump Nieuws 3 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom je in Den Haag nu 50 euro betaalt voor 2 minuten parkeren

De parkeerkosten rijzen overal de pan uit, maar in Den Haag wel héél hard. In een aantal straten in het centrum is een pilot van start gegaan waarbij automobilisten altijd 50 euro moeten betalen, of ze nou 2 minuten parkeren of een hele dag.

De pilot loopt in een aantal straten in Den Haag en Scheveningen, waar de gemeente ervoor wil zorgen dat er genoeg parkeerplekken zijn voor de bewoners. Vanwege de hoge parkeerkosten zullen toeristen uitwijken naar parkeergarages, zo is de verwachting.

Parkeren in sommige Haagse straten altijd 50 euro

In eerste instantie begint de gemeente met een pilot van een jaar. Wie in die periode in de aangewezen straten parkeert, betaalt meteen het maximale tarief van 50 euro.

Bewoners zijn hartstikke blij met de parkeerpilot

De bewonersvereniging van het Oude Centrum is blij met het plan. “Je kan nooit parkeren”, zei een woordvoerder tegen Omroep West: “Je moet wachten tot er iemand instapt en wegrijdt. Maar je wil gewoon in je eigen wijk parkeren.”

Veel boetes! Weten Nederlanders soms niet hoe trajectcontrole werkt?

“We hebben veel lege parkeergarages in de buurt”, gaat ze verder, “maar die zijn voor bewoners geen optie. Bewoners krijgen alleen maar een straatvergunning. Dus dit plan is om de boel eerlijker te verdelen.”

Ondernemers worden minder gelukkig van het plan

Ondernemers zijn minder blij met de maatregel van de gemeente en pleiten voor een alternatief. Een maximale parkeertijd van vijftien tot twintig minuten bijvoorbeeld, zodat mensen even snel de winkel kunnen binnengaan.

Gemeente Den Haag monitort de pilot continu

Vooralsnog zegt de gemeente vooral positieve geluiden te horen. De pilot wordt echter continu gemonitord. Aan het einde van het proefjaar komt er een evaluatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.