Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Vraag naar gepersonaliseerde kentekens in België explodeert

De Belgische overheid heeft met het uitgeven van gepersonaliseerde nummerplaten een klein goudmijntje in handen. De vraag naar een plaat met specifieke teksten heeft in vier jaar tijd bijna 20 miljoen euro opgeleverd.

En de vraag naar de gepersonaliseerde nummerplaat zit weer in de lift. Dit jaar vroegen gemiddeld 469 autobezitters per maand een gepersonaliseerde kentekenplaat aan. De stijging is te danken aan het verlagen van het prijskaartje voor je nummerplaat met eigen korte tekst. De kosten bedragen sinds eind 2017 weer 1.000 euro, nadat de Belgische overheid eerder een prijsverhoging van 100% had doorgevoerd. Door de prijs van € 2.000,- daalde de vraag sterk, zo bericht het Belgische GoCar. Gemiddeld kochten toen 141 automobilisten per maand een gepersonaliseerde kentekenplaat. In de periode daarvoor, toen er € 1.000,- voor moest worden betaald, lag het aantal aanvragen op 546 per maand.

Karakters

De tekst op de nummerplaat mag uit maximaal acht karakters bestaan, maar louter gebruik van cijfers is niet toegestaan. Er moet minimaal één letter worden gebruikt. Een streepje valt ook onder de karakters. Niet alle teksten zijn toegestaan, zoals ook niet alle combinaties mogen. Er bestaat een zwarte lijst met teksten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.