Autovisie
Autovisie Nieuws 23 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Voorproefje volgende Volvo V40

Volgend jaar is het zover, dan komt de opvolger van de V40. Daar komt echter niet één model voor in de plaats, maar zelfs twee!

Computerillustratie Schulte Design Volvo V40De 40-familie zal uiteindelijk uit liefst vier verschillende auto’s bestaan. Naast de huidige vijfdeurs hatchback is vorig jaar al de XC40 verschenen. Op dezelfde basis komen in 2019 ook een vijfdeurs en een vierdeurs model en iets later nog een Cross Country. Volvo had de S40 al klaarstaan en nota bene als conceptversie al aan het publiek laten zien, maar die vierdeurs sedan (‘40.2’ genaamd) is door Volvo’s nieuwe zustermerk Polestar weggekaapt. Polestar maakt er een volledig elektrische sedan van. De Zweden konden opnieuw gaan tekenen.

Designtrekjes

Tenminste, voor de sedanversie. De hier afgebeelde V40 (een computerillustratie op basis van reeds door Volvo verstrekte informatie) is onveranderd. Hij neemt overduidelijk designtrekjes van de XC40 over. De V40 en de S40 zullen de laatste Volvo’s van de huidige generatie vormen. In 2021 start het Zweedse merk met de vernieuwing van het complete modellengamma, een project dat zeven jaar zal duren.

Dieselstop

De nieuwe S40 en V40 komen alleen met geëlektrificeerde benzinemotoren en een volledig elektrische aandrijflijn, waarmee de XC40 als eerste in 2019 verschijnt. Dieselversies komen er niet meer. Volvo gaat de 40-serie in het Belgische Gent maken. De fabrikant zal in de tweede helft van 2019 met de productie van de S40 en V40 beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.