Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Voormalig Audi-baas Rupert Stadler krijgt miljoenen mee

Dat is toch gek. Als wij worden gearresteerd voor betrokkenheid bij illegale praktijken, dan worden wij op staande voet ontslagen, maar een topman in dezelfde situatie krijgt gewoon miljoenen mee. Neem bijvoorbeeld voormalig Audi-baas Rupert Stadler.

Rupert Stadler
Fotocredit: EPA/Lukas Barth

Die zit in het gevang omdat de Duitse justitie hem verdenkt van het proberen te beïnvloeden van getuigen. Stadler wordt namelijk verdacht van betrokkenheid bij het dieselgate schandaal. Hij leek lange tijd een van de weinige topmanagers die de dans zou ontspringen, maar is nu min of meer de ‘posterboy’ van de dubieuze Duitse auto-CEO’s geworden.

Contract afkopen

Hoe dan ook, Stadler staat onder verdenking en is niet nog niet veroordeeld, dus kan Audi hem op basis daarvan niet ontslaan. Hij heeft bovendien nog een contract tot 2022. En dat moet Audi afkopen, want het bedrijf wil wel graag van Stadler af natuurlijk. De oud-topman kan dus rekenen op een flinke uitbetaling.

Bram Schot

Vervanger van de opgepakte Stadler is de Nederlander Bram Schot. Die is nu nog interim-directeur, maar zal waarschijnlijk als topman van Audi worden aangesteld. De 57-jarige Schot is sinds 2011 in dienst bij Volkswagen. In september vorig jaar werd hij benoemd tot marketingdirecteur bij Audi.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.