Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor de zoveelste keer: Nee, McLaren bouwt geen SUV!

McLaren is er een beetje klaar mee. Het Britse sportwagenmerk wordt keer op keer gevraagd of het in de toekomst met een SUV gaat komen. Het antwoord was nee, is nee en blijft nee.

Amalgam-McLaren-Senna-2_resize-2000x1167

Volgens topman Mike Flewitt hoort een SUV gewoon niet bij McLaren, maar dat noemt hij niet eens als het grootste probleem. “Je hoeft geen rekenwonder te zijn om in te zien dat een SUV voor McLaren niet winstgevend kan zijn”, legt hij uit. “We moeten zo’n model van de grond af nieuwe ontwikkelen. Kunnen wij direct een betere versie van de Range Rover of Porsche Cayenne neerzetten? Vast wel, maar dat kost miljarden! Met onze huidige productiecijfers verdienen we zo’n investering nooit en te nimmer terug.”

Achttien nieuwe McLarens

McLaren introduceert tussen nu en 2025 achttien nieuwe auto’s, waarvan alle ‘volumemodellen’ over hybridetechniek zullen beschikken. We gaan onder meer een nieuwe Sports Series zien (nu 540C, 570S en 570GT), een opvolger van de 720S (Super Series) en de aankomende McLaren F1-opvolger, de Speedtail. Vorig jaar verkocht McLaren zo’n 3400 auto’s. Dat aantal moet in 2025 gegroeid zijn naar ongeveer 6000 per jaar. McLaren investeert in de komende jaren 1,2 miljard pond (ruim 1,3 miljard euro) in productontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.