Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Topversie Volvo S90 Excellence levert een stoel in

Bij Volvo’s topversie van de S90-familie, die net als zijn XC90-broer Excellence in de naamgeving heeft gekregen, draait het om luxe en comfort. Maar om het zitcomfort achterin te vergroten is in het geval van de S90 Excellence niet alleen de driezitsachterbank ingewisseld voor twee individuele stoelen, dit maal is de complete voorste passagiersstoel geschrapt.

Ja, de Volvo S90 Excellence is een driézitter. Het interieur ziet er als volgt uit. Voorin staat louter de zetel voor de bestuurder en achterin monteert Volvo twee meervoudig verstelbare stoelen die door een hoge middenconsole worden gescheiden. Op de plek van de voorste passagiersstoel staat een laptophouder met tafeltje en opbergvak voor bijvoorbeeld schoenen of een tas.

Volvo S90 Excellence

Werken en relaxen

De limousine is zodanig aangekleed dat je de grote sedan hoofdzakelijk inzet als een rijdend kantoor, al kun je er prima relaxen. De ingenieurs van Volvo hebben het interieur voorzien van een uitklapbare tafeltjes, een verwarmde en koelende bekerhouder, verstelbare voetsteunen een entertainmentsysteem met groot touch screen. Het interieur is uiteraard aangekleed met luxere materialen dan gebruikelijk, terwijl je de drie inzittenden bovendien onder een groot panoramadak zitten.

Volvo S90 Excellence full interior
Volvo S90 Excellence

LEES OOK: VOLVO XC90 EXCELLENCE IS DUURSTE VOLVO OOIT

Wereldwijd

Volvo gaat de S90 Excellence in China bouwen en zal de limousine ook exporteren. Levering in Europa staat vooralsnog niet gepland. In China komt de auto er alleen met de T8-aandrijflijn, wat betekent dat het een hybrideversie is waarbij de 2,0 liter viercilinder turbo(benzine)motor met een elektromotor is gekoppeld. Naast de Excellence gaat Volvo ook de reguliere S90 in China vervaardigen. Die vierdeurs sedan komt er met de T4- en T5-benzinemotoren. De bouw van de S90 is evenmin alleen voor de lokale markt bedoeld. Vanuit China zullen in de toekomst de Amerikaanse en Europese markt worden bediend. In Zweden zal dan de bouw van de S90 worden gestaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.