Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 14 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: de eerste Lamborghini driftauto ter wereld!

Energiedrankjesproducent Monster Energy heeft een Lamborghini driftauto laten bouwen door de Amerikaanse tuner Liberty Walk. En dat is een primeur, want niet eerder verscheen er een Lamborghini drifter op het toneel.

Echt goede driftauto’s maakt Lamborghini niet. Alle huidige modellen hebben vierwielaandrijving en dat bemoeilijkt het driften aanzienlijk. De conversie van deze eveneens vierwielaangedreven Murciélago was volgens de makers niet heel gemakkelijk, maar Liberty Walk heeft de klus wel geklaard. Alle 650 pk’s van de atmosferische V12 gaan nu naar de achterwielen.

“Het bouwen van deze extreme Murciélago duurde zeven maanden”

Het bouwen van de RWD Murciélago nam zeven maanden in beslag, want ook het aanpassen van het chassis en het vergroten van de spoorbreedte en de wielkasten nam de nodige tijd in beslag. De Japanse drifter Daiga Saito, bekend van het D1GP-kampioenschap, heeft de eer om met deze Lamborghini dwars te gaan. Met 650 pk is hij wel iets minder snel dan de 1.000 pk sterke GT-R van Saito, maar aan het geluid van deze Lambo kan die Nissan niet tippen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.