Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 28 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

ViaPlay wordt duurder: zo stream je Formule 1 goedkoper of gratis

ViaPlay heeft de tarieven voor een abonnement in 2023 omhoog gegooid. Dat meldt het ANP. Maar wees gerust, er zijn goedkopere en zelfs gratis opties om de Formule 1 te streamen.

Nu er met Nyck de Vries naast Max Verstappen nog een Nederlander is bijgekomen, zal er tijdens het Formule 1-seizoen van 2023 een nog grotere vraag zijn naar mogelijkheden om te streamen. Dus gaan de prijzen omhoog, marktwerking heet dat.

ViaPlay verhoogt tarief in 2023

Streamingdienst ViaPlay heeft sinds afgelopen seizoen de uitzendrechten van de Formule 1 in handen. Een abonnement kost nu nog 13,99 euro per maand, maar vanaf 1 maart 2023 wordt dat 15,99 euro. KPN-klanten die voor 1 maart een abonnement afnemen, blijven tot 1 juli de maandprijs van 13,99 euro betalen. Ziggo verrekent de verhoging volgens RTL Nieuws vanaf 1 maart.

Er is ook de optie tot een goedkoper maandbedrag bij ViaPlay, als je een compleet jaarabonnement in een keer betaalt. Dit maandbedrag komt nu nog uit op 10,49 euro per maand, maar gaat in 2023 naar 12,79 euro per maand.

Goedkope manieren om Formule 1 te streamen

Het wordt er dus allemaal duurder op, maar het kan goedkoper en zelfs gratis, vooral als je de mazen van de wet opzoekt.

VPN

Mocht je een VPN hebben, dan kun je gratis kijken via websites uit de landen waar de Formule 1 op het open net wordt uitgezonden. Een gemiddelde VPN kost ongeveer 10,18 per maand bij een maandabonnement. Maar de prijzen dalen fors bij abonnementen op jaarbasis. De gemiddelde kosten van de meeste VPN’s zijn ongeveer 3 tot 5 euro per maand bij een abonnement voor twee jaar. De onderstaande websites zenden de F1 live uit.

F1 TV Pro

Naast ViaPlay betaalt F1 TV Pro ook voor de uitzendrechten van de Formule 1 in 2023. Hier ben je goedkoper uit dan bij de Zweedse streamingdienst en heb je ook nog eens meer camera-opties. Je betaalt 7,99 per maand en 65 euro als je een heel jaar vooruitbetaalt.

Gratis streams

Dan zijn er nog veel opties tot gratis streams voor de mensen die het geld echt niet kunnen missen, en dat zijn er nogal wat anno 2023. Zij moeten wel genoegen nemen met iets minder scherp beeld en irritante advertenties. Bekijk hier de beste gratis F1-streams, die we voor het Formule 1-seizoen van 2023 nog een keer extra updaten.

Ter verdediging van ViaPlay en het duurdere abonnement: je vindt daar meer dan de Formule 1, getuige deze heerlijke films.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.