Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Versla Formule E-coureurs in racegames voor écht geld

We hebben het vaak genoeg over hoe realistisch racegames tegenwoordig kunnen zijn. De volgende stap: gamers die tegen echte autocoureurs racen om serieuze geldprijzen. En zelfs WK-punten. Met dank aan de Formule E.

Formule E

Voor de leek valt Formule E nog het best te omschrijven als ‘elektrische Formule 1’, maar in werkelijkheid ligt het net even anders. Niet alleen omdat de raceauto’s zonder brandstofmotoren een stuk minder snel gaan, ook omdat het nog jonge kampioenschap op hele andere manieren het grote publiek wil bereiken.

Onder meer door middel van e-sports, oftewel het competitief spelen van videogames op hoog niveau. Zo heeft de organisatie al het fenomeen racegames omarmt: in ‘Race-Off’-events konden gamers het zelf in Formule E-bolides (in de racegame Forza Motorsport 6) opnemen tegen onder meer FE-coureurs Bruno Senna en Nicolas Prost.

Las Vegas

Maar het moet nog een stap verder gaan. De CEO van de klasse, Alejandro Agag, will een speciale shoot-out organiseren in Las Vegas, waarin zowel gamers als coureurs tegen elkaar strijden om serieuze geldbedragen. In januari 2017 moet dat al voor het eerst gebeuren tijdens de Consumer Electronics Show (CES), gevolgd door nog een aantal keer in het jaar.

De winnaar van zo’n virtuele race moeten zelfs WK-punten voor het kampioenschap kunnen verdienen, al zal dat op de korte termijn nog lastig te realiseren zijn, zegt Agag: “Maar toch, stel je voor: twintig coureurs die het op een groot podium tegen elkaar opnemen. Het wordt helemaal leuk als een van de bijvoorbeeld vijf gamers die ook mogen meedoen weet te winnen.”

Lees meer over Formule E in Autovisie 13/2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.