Autovisie
Autovisie Nieuws 27 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Stelling: Verplicht een laadpaal bij nieuw huis

Een nieuwe wet in het Canadese Quebec moet ervoor gaan zorgen dat alle nieuwe huizen ook meteen geschikt zijn voor de aanleg van een laadpaal voor elektrische auto’s. 

Laadpaal thuisNieuwe wet

De regering van Quebec heeft zich het ambitieuze doel gesteld ervoor te zorgen dat er in 2020 100.000 elektrische auto’s rondrijden in de provincie. Op dit moment zijn dat er nog een kleine 8400. Om ervoor te zorgen dat de elektrische auto’s overal kunnen worden opgeladen, is er nu een nieuwe wet voorgesteld die ervoor moet zorgen dat meer mensen thuis een laadpaal krijgen. Ieder nieuw te bouwen huis zou moeten worden uitgerust met een 240 Volt aansluiting, die geschikt is voor een laadpaal. De extra kosten zijn zo’n 1000 Canadese dollar per huis, waarvan de regering 600 dollar wil betalen.

Huurwoningen

Ook huurwoningen moeten er in Quebec aan geloven als de nieuwe wet wordt aangenomen. Hierbij geldt dat niet alleen nieuwe woningen een aansluiting moeten krijgen, maar ook bestaande woningen. Woningcorporaties worden verplicht om per woning een laadpaal aan te leggen, om elektrisch vervoer te stimuleren.

Stelling: Verplicht een laadpaal bij nieuw huis

Een nieuwe wet in het Canadese Quebec moet ervoor gaan zorgen dat alle nieuwe huizen ook meteen geschikt zijn voor de aanleg van een laadpaal voor elektrische auto’s. Zou dit ook in Nederland moeten worden ingevoerd, zodat meer mensen elektrisch gaan rijden?

 

Daarom de stelling: Verplicht een laadpaal bij een nieuw huis

Eens

Oneens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.