Autovisie
Autovisie Nieuws 16 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Mini Clubman: zie jij de verschillen?

Dit is de vernieuwde MINI Clubman. Zie jij de verschillen ten opzichte van het uitgaande type? Niet? Dan lichten we graag de noviteiten toe.

Union Jack

Veel op en aan de C-segment estate met vier portieren en de opvallende dubbele achterdeuren is hetzelfde gebleven. Het gaat vooral om de kleine details die zijn aangepast. MINI geeft de opgefriste Clubman bijvoorbeeld een andere grille, nieuwe LED-koplampen, mistlampen met LED-techniek en nieuwe LED-achterlichten. Optioneel zijn die achterlichten te vervangen door LED-achterlichten met Union Jack design.

Nog meer aanpassingen

Verder levert MINI optioneel een met 10 millimeter verlaagd sportonderstel, verse setjes lichtmetalen wielen, infotainmentsystemen met betere graphics en drie nieuwe carrosseriekleuren, te weten Summer Red metallic, British Racing Green metallic en MINI Yours Enigmatic Black metallic. In het interieur zijn er ook nieuwe kleuren en ledersoorten verkrijgbaar. In een notendop waren dat zo’n beetje de aanpassingen.

De motoren

Op het programma staan diesels en benzinemotoren. Het benzinegamma bestaat uit twee 3-cilindermotoren en een 4-cilinder benzinemotor. Dieselen kan met twee 3-cilinder en twee 4-cilinder dieselmotoren. Er is keuze uit de One Clubman (75 pk), Cooper Clubman (136 pk) en de Cooper S Clubman (192 pk). Dieselrijders opteren voor een One D Clubman (116 pk), een Cooper D Clubman (150 pk) en een Cooper SD Clubman (190 pk). De Cooper S Clubman en Cooper SD Clubman zijn optioneel met ALL4-vierwielaandrijving leverbaar. MINI komt later dit jaar nog met een John Cooper Works Clubman met ALL4-vierwielaandrijving.

De transmissies

Handbak? Automaat? Keuze genoeg. MINI levert de One Clubman, Cooper Clubman, Cooper S Clubman en One D Clubman standaard met een handgeschakelde zesbak. Voor deze versies is een zeventraps Steptronic-automaat met dubbele koppeling optioneel leverbaar. Voor de Cooper S Clubman is een zeventraps Steptronic sporttransmissie optioneel verkrijgbaar. De Cooper D Clubman krijgt tegen extra betaling een achttraps Steptronic transmissie (standaard op de Cooper S Clubman ALL4, Cooper SD Clubman en Cooper SD Clubman ALL4).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.