Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Van kofferklep naar bijzettafel

Ergens nog een oude kofferklep staan? Stuur hem naar Oostenrijk en laat er een bijzettafel van maken. Het Oostenrijkse Unibro Design geeft oude auto-onderdelen een tweede leven.

De kofferklep van een Mustang Notchback uit 1967 werd omgetoverd tot een bureau. Foto: Unibro Design

De originele wijnrode kleur, de opgeplakte chromen letters en de herkenbare vorm van de kofferklep van een 1967 Ford Mustang Notchback. Eigenlijk is hij te mooi om te gebruiken als bureau, maar toch is dat exact de bedoeling van Unibro Design. Het Oostenrijkse bedrijf heeft vier in hoogte verstelbare poten onder de kofferklep gemaakt en nu mag de bijna vijftig jaar oude klep dienst doen als schrijftafel.

Unibro Design maakte van het luchtfilter van de Mustang uit 1967 deze staande lamp.

Van het luchtfilterhuis van dezelfde Mustang is een staande lamp gemaakt. Het idee is hetzelfde: zorg dat zoveel mogelijk originele details behouden blijven, maar maak het wel bruikbaar. Als deze onderdelen allemaal wat te ‘clean’ zijn, biedt Unibro design ook enkele onderdelen met een wat rustieker uiterlijk. Een klep van een Opel Kadett met racestrepen bijvoorbeeld, of de achterklep van een Opel Admiral die nu toepasselijk ‘Ratmiral’ heet, vanwege de rat look.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.