Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Unieke Jaguar XJ6 voor drummer Iron Maiden

Paars metallic, 18 inch grote spaakwielen en knalrood leer. De Jaguar XJ6 van Iron Maiden-drummer Nicko McBrain is letterlijk Rock ‘n Roll, nee, Heavy Metal op wielen.

3500 uur

Het bleef niet bij een likje verf en wat andere wielen. Jaguar Classic Works heeft in totaal 3500 uur gewerkt om tot dit resultaat te komen. Geen schroefje van deze Jaguar XJ6 uit 1984 is dan ook op zijn plaats blijven zitten. Vierduizend onderdelen zijn vernieuwd, vervangen of opnieuw ontworpen. Het interieur, exterieur, de ophanging en de aandrijflijn zijn allemaal aangepakt. Zo heeft hij onder meer LED-verlichting, adaptieve dempers achter en unieke bumpers voor en achter, om maar een kleine greep uit de enorme lijst van aanpassingen te doen.

Zes-in-lijn

Het uiterlijk mag dan strakgetrokken en gemoderniseerd zijn, de motor is dat niet. Voorin zit nog steeds de 4,2 liter zes-in-lijn, die op speciaal verzoek van McBrain wel voorzien is van drie 2 inch grote carburateurs van een Jaguar E-Type. Ook is er een speciaal uitlaatsysteem voor gemaakt, met vier eindstukken.

Geluid

In het met rood leer beklede interieur is uiteraard ook een sterkere geluidsinstallatie gemonteerd. Dat systeem wordt nu aangestuurd door een infotainmentsysteem dat chique in het dashboard is weggewerkt, bijna alsof het er altijd hoorde te zitten. Daarnaast is er meer akoestisch dempingsmateriaal geplaatst en zijn er moderne rubbers gebruikt, zodat het interieur veel stiller is dan voorheen.

Greatest Hits

De auto heeft de toepasselijke naam ‘Greatest Hits’ meegekregen en staat nu te schitteren op de Autosalon van Genève. Jaguar trapt met deze bijzondere XJ ook het grote verjaardagsfeest van het model af. Volgend jaar vier de Jaguar XJ namelijk zijn vijftigste verjaardag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.