Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Tulpenrallye dag 1: De Tulp in blessuretijd

Autovisie staat dit jaar weer aan de start van de bekendste klassiekerrally van ons land: De Tulpenrallye. Team Autovisie neemt u mee van de voorbereidingen tot aan de finish in Noordwijk op 16 mei. Vandaag: een dolgelukkige pechvogel.

Tussen de deelnemers die richting middernacht nog druk aan het sleutelen zijn om morgen de start te halen is Frank Thunnissen een opmerkelijk blije verschijning. De Brabander staat met een glaasje rood in zijn hand te kijken naar zijn Peugeot 504 cabrio. De motor heeft het tijdens de eerste klim van de dag laten afweten. Dat Frank het zo blijmoedig opneemt, heeft een heel bijzondere reden.

Twee weken terug reed hij in een andere 504 waarmee hij eigenlijk zou deelnemen door het buitengebied bij Nuenen. Thunnissen kwam in de berm terecht, corrigeerde en eindigde uiteindelijk op zijn kop in een sloot. Daar kwam hij mij positieven, kop onder water. En erger nog, zijn grote trots van 1200 kilo boven op zich. “Ik dacht dit is het. Ik ga dood”, vertelt de Peugeot-liefhebber.

“Op een of andere manier ben ik naar voren gekropen en heb mijn kop boven water weten krijgen. Zo kon ik adem halen. Ik heb uiteindelijk zo anderhalf uur gelegen. Er was een grote kraan nodig om de auto van me af te krijgen. En weet je? Ik had geen schrammetje. Niks.”

“Overnachts bracht een medewerker een reservemotor die in alle vroegte werd ingebouwd”

Bijkomend nadeel van het ongeluk was dat Frank Thunnissen snel naar een andere auto moest omzien. Het werd een 504 die hij al 32 jaar heeft en waarmee hij al eerder deelnam. Maar dat was toen al een wat vermoeide auto. Met name motorisch. Toch waagde de Brabander de gok en verloor. Officieel stond hij gisteravond bij het lijstje uitvallers. De Peugeot arriveerde in een vrachtwagen op de rustplaats. Maar zo simpel gaf Thunissen zich niet gewonnen.

Overnachts bracht een medewerker van zijn restauratiebedrijf een reservemotor die in alle vroegte werd ingebouwd. Vandaag wil Frank gewoon van start gaan. En als dat niet lukt? Dan is er geen man overboord. Niet na wat Thunnissen heeft meegemaakt.  “Ik leef nu in blessuretijd. Ik had er eigenlijk helemaal niet meer moeten zijn. Dus ik ga me hier echt niet druk om maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.