Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump: 20% heffing op importauto’s uit EU

Toevallig twee dagen na de opening van de Volvo-fabriek in het Amerikaanse Charleston dreigt president Trump alle geïmporteerde auto’s uit de Europese Unie 20% duurder te maken met een importheffing. Volgens Trump kunnen de heffingen gaan gelden als Europese handelsbarrières en tarieven op Amerikaanse goederen niet worden ingetrokken.

Op de beurs in Frankfurt daalden in reactie autobouwers als BMW, Daimler en Volkswagen tot 2%. Trump reageert op de Europese heffingen op Levi’s-spijkerbroeken, Harley-Davidsons en bourbon die Brussel deze week op dergelijke Amerikaanse producten heeft gelegd. Het nieuwste importtarief zou op 6 juli ingaan. De Amerikanen hadden eerder ook een heffing van 25% op honderden Chinese goederen gelegd. De nieuwste prijsoorlog vormt op zich weer een reactie op eerdere prijsverhogingen voor Europees staal en aluminium die het Witte Huis afkondigde.  GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns In Wisconsin On Day Of State's Primary

Duitse auto’s weren

Trump claimt uit naam van bescherming van de nationale veiligheid zijn Amerikaanse producenten tegen buitenlandse dumppraktijken te beschermen. Hij zei eerder geen enkel Duits automerk meer in Manhattan te willen zien, en noemde Daimler specifiek, om ruim baan te geven aan eigen Amerikaanse autobouwers. (DFT.nl)

Deze Europese autofabrikanten leveren auto’s in de Verenigde Staten:

Abarth

Alfa Romeo

Aston Martin

Audi

Bentley

BMW

Bugatti

Ferrari

Fiat

Jaguar

Koenigsegg

Lamborghini

Land-Rover

Lotus

Maserati

McLaren

Mercedes-Benz

Morgan

Mini

Pagani

Porsche

Rolls-Royce

Smart

Volkswagen

Volvo

Deze Europese merken hebben een fabriek in de Verenigde Staten:

BMW

Mercedes-Benz

Volkswagen

Volvo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.