Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Toyota Yaris WRC is bijna klaar voor actie

Toyota keert in 2017 officieel terug in de topklasse van de rallysport, het WRC-kampioenschap. De Toyota Yaris WRC is de auto die het allemaal moet gaan doen en vandaag zijn er de eerste bewegende beelden van naar buiten gekomen.

Toyota Yaris WRC - Autovisie.nl

Vijfduizend kilometer

De Toyota Yaris WRC komt volgend jaar voor het eerst in actie. Hij moet het opnemen tegen de rallyversies van de Volkswagen Polo, de Ford Fiesta en de Citroën C3. De eerste testen van de rally-Yaris zijn begonnen in mei en tot op heden heeft de auto zo’n vijfduizend testkilometers gemaakt. Volgens coureur Tommi Mäkinen, tevens teambaas bij Toyota Gazoo Racing WRC, is er hard gewerkt om de auto op tijd af te krijgen.

Tweede auto

Het testwerk wordt nu nog verricht met één auto, maar binnenkort wordt er een tweede Yaris WRC toegevoegd aan het wagenpark. De testwerkzaamheden worden dan ook verdeeld over de twee auto’s. De bestaande Yaris blijft in Finland en wordt vooral getest op de betrouwbaarheid van de bak en de motor. De andere auto wordt in Spanje en Portugal gebruikt om de verschillende settings van de ophanging te testen. Coureurs Tommi Mäkinen, Juho Hanninen and Jarkko Nikara nemen een groot deel van het testwerk op zich en stappen ook in het seizoen achter het stuur van de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.