Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Toyota Prius Plug-in Hybrid wél met 15 procent bijtelling

Wie dit jaar nog in een hybride Toyota met 15 procent bijtelling wil stappen, kan bij de Toyota Prius Plug-in Hybrid terecht. De prijs voor Nederland is net bekendgemaakt.

toyota_prius_prime_8

Toyota Prius Plug-in Hybrid

De Prius staat als reguliere hybride als sinds begin dit jaar bij de dealers, eind 2016 tref je daar ook de Prius Plug-in Hybrid aan. De nieuwe variant is nu al te bestellen met een vanafprijs van 34.495 euro. Dat is 4.500 euro meer dan de gewone Prius.

De ‘conventionele’ hybride stoot 70 gram CO2 per kilometer uit en is dus te rijden met 21 procent bijtelling. De Plug-in Hybrid heeft echter een CO2-uitstoot van 29 gram. Wie de auto dus voor de jaarwisseling nog op kenteken laat zetten (daarna veranderen de regels weer), kan de komende vijf jaar nog rijden met vijftien procent bijtelling.

toyota_prius_prime_6

Importeur

Ondanks de financiële aantrekkingskracht verwacht de Nederlandse importeur, Louwmand & Parqui, geen enorme hoeveelheid Toyota Prius Plug-in Hybrids te verkopen voor het einde van 2016. Volgens de woordvoerder zal het gaan om ‘enkele honderden’ exemplaren die voor de jaarwisseling afgeleverd kunnen worden.

Aftrek

Omdat de CO2-uitstoot nét onder de 30 gram per kilometer blijft, komt de auto ook in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA), een voordeel dat kan oplopen tot 4.900 euro. Ook betaal je met de Prius Plug-in Hybrid de helft van de motorrijtuigenbelasting.

De prijs van 34.495 euro geldt voor de Business Plus-versie met onder andere een navigatiesysteem, LED-koplampen en parkeerhulpcamera achter. Daarnaast is er onder meer adaptieve cruisecontrol en lane departure alert.

toyota_prius_prime

Zonnepaneel

Net als z’n broertje zonder stekker is deze plug-in hybride gebouwd op het TNGA-platform van het Japanse merk en komt het vermogen op de wielen middels een 90 kW (122 pk) sterke aandrijflijn. De accu van 8,8 kWh kan de auto tot 50 kilometer volledig elektrisch laten rijden tot een snelheid van 135 kilometer per uur.

Vanaf volgend jaar is een zonnepaneel in het dak als optie leverbaar. Bij stilstand wordt zo de accu bijgeladen, tijdens het rijden voedt dit Solar Roof accessoires zoals de airco.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.