Autovisie
Autovisie Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Toyota laat gecamoufleerde Supra in januari zien

Het hoge woord is eruit. Toyota grijpt de autoshow in Detroit, de North American International Auto Show 2019, in januari aan voor de officiële presentatie van de kakelverse Supra.

 

Het management kan nu weer rustig slapen, want liefhebbers van de Supra bleven Toyota hardnekkig vragen wanneer de officiële lanceringsdatum zou zijn. Het is dus de autoshow in Detroit geworden. Daarmee heeft de organisatie van de Amerikaanse autotentoonstelling een showstopper binnen weten te halen, want de hallen zijn de komende editie maar magertjes gevuld, nu vrijwel alle Europese merken het voor de 2019-editie laten afweten. Volkswagen, BMW, Mercedes, Volvo, ze doen allemaal niet meer mee. Toyota bevestigt door de aankondiging van de Supra voor de NAIAS 2019 ook direct zijn deelname, mocht daar over getwijfeld zijn.

Bloedbroeder

Dat de lancering aanstaande was, was duidelijk. Ontwikkelingspartner BMW heeft zijn variant, de Z4, al afgelopen zomer aan het grote publiek in de Verenigde Staten (Monterey) en Europa (Parijs en Knokke) getoond. De Japanse bloedbroeder schitterde ondertussen twee maal op een belangrijke autoshow, maar beide keren in een gecamoufleerde racetrim. BMW Z4

Zeven jaar

De ontwikkeling van de Supra en dus ook van de Z4 is al lang onderweg. Liefst zeven jaar geleden werd al met het project gestart. Om de Supra te realiseren moest Toyota samenwerken met een andere partij en dat gold ook voor BMW voor de opvolger van de Z4. De twee vonden elkaar. Waar de Japanse versie een tweedeurs coupé is geworden, daar kiezen de Duitsers voor een open tweezitter met softtop. Autovisie reed onlangs met het prototype van de Supra, in gecamoufleerde vorm. Het verhaal lees je in Autovisie 22.

NAIAS 2019

Het is nu wachten op de officiële foto’s van de Toyota Supra, die volgend jaar ook naar Nederland komt. De NAIAS 2019 wordt van 14 tot en met 27 januari 2019 gehouden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.