Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Stoer ding: Toyota GR Supra TRD Performance Line Concept

Hij was al aangekondigd, en nu heeft Toyota de GR Supra TRD Performance Line Concept officieel gepresenteerd. Zoals verwacht gaat het bij dit studiemodel vooral om uiterlijk vertoon, al hebben alle aanpassingen wel een functie.

Osaka Automesse

De Toyota GR Supra TRD Performance Line Concept debuteert op de Osaka Automesse in de Japanse Kansai-regio en laat zien welke accessoires Supra-kopers straks eventueel kunnen bestellen voor hun Supra.

Toyota GR Supra TRD Performance Line Concept 2019 2

Extra sportieve looks

Toyota geeft de TRD Performance Line Concept extra sportieve looks. Veel componenten zijn van koolstofvezel vervaardigd, zoals de frontspliter, zijskirts, achterspoiler en zijstukken voor de achterbumper. Opvallend zijn ook de koolstofvezel delen op de portieren. Alle aanpassingen resulteren volgens Toyota in extra veel downforce en meer controle. Toyota monteert ook 19-inch TRD-lichtmetaal in de kleur zwart met Michelin Pilot Sport 4S-banden.

Aandrijflijn

De aandrijflijn is niet aangepast. Onder de motorkap ligt dus een 3,0-liter zescilinder lijnmotor met turbo, goed voor 340 pk en 500 Nm. De BMW-motor levert zijn maximale koppel van 500 Nm tussen 1.600-4.500 toeren per minuut. Toyota koppelt de zespitter aan een achttraps automaat. Een viercilinder met ongeveer 265 pk volgt later. Ook werkt Toyota aan een GRMN-performancemodel met meer power.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.