Autovisie
Autovisie Nieuws 7 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Toplijst: Negen keer in productie zonder voorruit

Mazda zette twee spectaculaire studiemodellen neer op de SEMA-tuningshow in Las Vegas. De MX-5 Spyder en Speedster ogen heerlijk productierijp, maar helaas… Mazda gaat er niets mee doen. En dat is jammer, want zeker die voorruitloze Speedster was anders in een intrigerend lijstje auto’s terechtgekomen.

Productiemodellen die het niet nodig vonden hun bestuurder en passagier te beschermen tegen inkomende vliegen, bijen, wespen en ander gevleugeld gevaar. Een helm op dan maar, want in onderstaande auto’s ben je verloren als je je vizier niet naar beneden doet.

ariel_atom_22

Ariel Atom

En de KTM X-Bow, Elemental RP1, BAC Mono, Lotus 2-Eleven en meer van dit soort straatlegale circuitspeeltjes. De Atom is overigens wel te bestellen met een voorruit.

Aston Martin CC100

Aston Martin CC100 Speedster

We rekken de definitie van een productiemodel wat op, want van deze jubileum-Aston Martin – hij viert het honderdjarige bestaan van de firma – zijn slechts twee stuks gemaakt en verkocht.

Donkervoort D10

Kijk, wat attent van Donkervoort. Als je één van de tien D10’s kocht, kreeg je er een bijpassende helm bij. Het model werd overigens gemaakt om het tienjarige bestaan van Donkervoort te vieren.

lamborghini_aventador_j_3

Lamborghini Aventador J

Wederom, een echt productiemodel is het niet, maar er zijn naar verluidt twee exemplaren gebouwd van de Aventador J, die naar zeer gefortuneerde Lamborghini-liefhebbers zijn gegaan.

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Je kunt 350 km/h rijden met deze SLR McLaren, maar of je dat ook wilt… Het ontwerp van deze speedster is gebaseerd op dat van de 300 SLR waarmee Stirling Moss in 1956 de Mille Miglia won.

Renault Sport Spider

Een voorruit stond op de optielijst. Als je die niet aanvinkte, monteerde Renault een plastic schermpje dat de aanstormende rijwind nog een beetje uit je gezicht moest houden. Yeah right.

Smart Crossblade

Smart Crossblade

Goed, goed, een voorruit heeft de Smart Crossblade wel degelijk, maar die reikt niet verder dan de hoogte van je hals. Wat voor soort mensen kochten zo’n ding? Nou, Robbie Williams bijvoorbeeld.

Veritas RS III

Doet een beetje denken aan de SLR McLaren Stirling Moss, deze Veritas RS III. Achter de agressieve neus ligt een 5,0 liter tiencilinder van BMW, die een vermogen van 600 pk produceert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.