Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 6 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Throwback Thursday: Jaguar XKR-S

Testredacteur Peter Hilhorst blikt elke donderdag via zijn Instagram-account terug op een memorabel driftmoment. Op deze Throwback Thursday is dat de Jaguar XKR-S uit 2012.

Peter vertelt: “De XKR-S is een scherpere, krachtigere en wildere versie van de normale coupe van Jaguar. Monsterlijk sterk met 550 pk en 680 Nm op. Prachtige statistieken, en de soundtrack is bijpassend. Vol drama, bombastisch en meeslepend. Zo luid, dat het voor sommigen teveel van het goede is. Net als zijn nimmer aflatende hang naar overstuur.

“Met zoveel koppel en zo’n geweldig actief sperdifferentieel wordt dwarsgaan een tweede natuur”

Je moet je best doen om niet dwars te gaan. Maar probeer die verleiding in deze Jaguar maar eens te weerstaan. Lukt je niet. Veel te leuk en veel te makkelijk. Mike Cross, onderstelgoeroe van Jaguar, is een driftfanaat en de XKR-S een exponent van zijn liefde voor overstuur. Dat merk je aan alles.

Door de snelle (directer dan een XKR) besturing komt het tegenstuur altijd op het goede moment en dat geeft vertrouwen. Met zoveel koppel en zo’n geweldig actief sperdifferentieel wordt dwarsgaan een tweede natuur. Een verplichting aan de auto ook. Stootje gas om de drift in te zetten, beetje tegenstuur, nog een vleugje gas om de maximale sliphoek op te zoeken en vervolgens vasthouden. Net zo lang totdat de rook als een shelf cloud boven het asfalt hangt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.