Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Tesla haalt productiedoel van 5000 Model 3’s per week’

Tesla heeft zijn productiedoel van 5000 Model 3’s per week gehaald. “Ik denk dat we nu zijn uitgegroeid tot een echte autofabrikant”, schrijft topman Elon Musk in een interne e-mail.

tesla_model_3_9

Persbureau Reuters heeft de e-mail ingezien en Tesla heeft de inhoud ervan nu bevestigd. De fabrikant denkt deze maand al 6000 Model 3’s per week te kunnen bouwen. Tesla heeft enorm veel problemen gehad met de productie van de elektrische sedan. Het productiedoel van 5000 Model 3’s per week is dan ook meerdere keren naar achteren geschoven.

Aanbetaling

De Tesla Model 3 werd begin 2016 onthuld. Sindsdien hebben zo’n 450.000 mensen een exemplaar besteld. Ze moesten daarvoor een aanbetaling doen van 1000 dollar. Eind vorige week kwam naar buiten dat Tesla de wachtenden heeft gevraagd nog eens een aanbetaling van 2500 dollar te doen om hun reservering “te bevestigen”.

Recordverliezen

Tesla heeft hard geld nodig. De ontwikkelings- en productiekosten rijzen de pan uit en de Amerikaanse autobouwer stapelt recordverlies op recordverlies. De inkomsten uit de verkoop van auto’s nemen ook toe, maar niet genoeg om de uit de hand lopende kosten te dekken. Twee weken geleden maakte Tesla bekend zo’n 9 procent van zijn wereldwijde arbeidsplaatsen te schrappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.