Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla legt Model 3-productie wederom een week stil

Tesla heeft de Model 3-productie voor bijna een week stilgelegd. Het is al de tweede keer dit jaar dat de Amerikaanse autofabrikant dat doet. Volgens Tesla is de pauze gebruikt om bottlenecks en problemen met de automatisering aan te pakken.

Model 3-productie

 

Afgelopen vrijdag gaf Tesla-oprichter Elon Musk op twitter toe dat zijn bedrijf te veel heeft vertrouwd op een geautomatiseerd productieproces (lees: robots). “Ja”, schreef hij, “te veel automatisering bij Tesla was een fout. Om nog preciezer te zijn, het was mijn fout.” Tesla heeft al sinds vorig jaar te kampen met grote problemen bij de assemblage van de Model 3.

Honderdduizenden orders

Sinds de productiestart in het derde kwartaal van 2017 zijn er nog maar 12.451 exemplaren gebouwd. Tesla moet dat heel snel opschalen, want er zijn nog enkele honderdduizenden orders die gevuld moeten worden. In januari, februari en maart van dit jaar rolden er in de Tesla-fabriek in Fremont precies 9766 Model 3’s van de band. Dat moeten er over twee maanden al twee keer zoveel zijn, als dat doel niet voor de vierde keer wordt uitgesteld.

Dit jaar nog winstgevend

Musk twitterde ook dat Tesla in het derde of vierde kwartaal van dit jaar winstgevend zal zijn. Daar kunnen we gerust enigszins sceptisch over zijn, want daarvoor moet de productie van de Model 3 echt in een rap tempo gaan stijgen de komende tijd. In de laatste twee kwartalen van 2016 verloor Tesla respectievelijk 619 miljoen en 675 miljoen dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.