Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Te koop! Van deze vreemde, zeldzame Mercedes heb jij nog nooit gehoord

Bekijk je de kentekenpapieren van deze vreemde coupé-cabriolet, dan zie je staan dat het een Mercedes-Benz SL 550 van de R230-generatie is. Maar van de buitenkant zie je dat eigenlijk alleen aan de contouren van het dak. Want dit is geen Mercedes meer, maar een Fisker.

De Deense ontwerper Henrik Fisker kun je kennen van onder meer de BMW Z8 en de Aston Martin V8 Vantage. Hij had altijd al gedroomd van een eigen automerk, dus verliet hij Aston Martin in 2005 om Fisker Coachbuild op te richten en later Fisker Automotive (bekend van de Karma).

Mercedes-Benz SL 550 met coachbuilt koets

Dat eerste bedrijf zou maar twee jaar bestaan en in die tijd slechts een handjevol auto’s bouwen. Er waren twee modellen: de Fisker Latigo CS, een BMW 645Ci in vermomming, en deze Fisker Tramonto.

Fisker Mercedes
(Afbeelding: bringatrailer)

Dit exemplaar komt uit 2007 en is als vijfde gebouwd. Boven het infotainmentscherm staat heel optimistisch ‘No. 005 of 150’ gegraveerd, maar verder dan naar verluidt vijftien stuks kwam Fisker Coachbuild nooit. En zelfs dat is onzeker…

Nauwelijks te herkennen en niet in een goede staat

Zoals je kunt zien, heeft Fisker met name het uiterlijk onder handen genomen. De Mercedes SL is nauwelijks meer te herkennen achter de lage, brede grille en de spitse koplampen. Ook de achterzijde is compleet anders.

Fisker Mercedes
(Afbeelding: bringatrailer)

De 20-inch wielen zijn van de Autostyle-soort en passen niet helemaal bij het exclusieve karakter van de roadster. Opmerkelijk aan deze specifieke auto – die te koop staat op Bringatrailer.com – is de slechte staat waarin-ie verkeerd. En dat na slechts 50.000 kilometer.

Het interieur is verregaand versleten, de Fisker-badges zijn verweerd, er zitten afwerkingsmaterialen los en de carrosserie is gebutst en bekrast, iets dat ook geldt voor de wielen. Alsof deze Tramonto een behoorlijk zwaar leven heeft gehad.

Achterwielaandrijving en een 5,5-liter V8 met 388 pk

De koetsdelen die Fisker aan de SL heeft toegevoegd, zoals de neussectie en de achterkant, zijn van aluminium en koolstofvezel. Onderhuids is de techniek nog gewoon van Mercedes. De 5,5-liter V8 is 388 pk sterk en drijft de achterwielen aan via een zeventraps automaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.