Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De zevenzits SUV van Porsche is nog groter dan de Cayenne

Toen Porsche 20 jaar geleden de eerste Cayenne op de markt bracht, konden liefhebbers niet geloven dat de sportwagenfabrikant een grote zware SUV ging bouwen. Inmiddels is het als sportief merk heel normaal om een Sports Utility Vehicle in je modellenaanbod te hebben. Porsche doet er nog een schepje bovenop en werkt aan een zevenzitter.

Volgens anonieme bronnen binnen Porsche, die in contact staan met Autocar, komt de auto in 2027 op de markt en moet de auto direct concurrentie bieden aan de Mercedes-Benz EQS SUV en BMW iX.

Een SUV die groter is dan de Porsche Cayenne

De codenaam die de grote SUV van Porsche draagt is K1. De auto wordt meer dan vijf meter lang en is geen echte SUV. De carrosserievorm is volgens de bronnen ‘deels sedan, deels crossover’. Wellicht wordt het een design iets dat lijkt op wat Ferrari doet met de Purosangue, maar dan met zeven zitplaatsen.

Mercedes EQS SUV: het beste totaalpakket?!

Net als de Mercedes-Benz EQS SUV en BMW iX, is de aandrijflijn volledig elektrisch. De prijs voor de elektrische super SUV van Porsche moet boven de 170.000 euro liggen.

Vreemd is het niet dat Porsche werkt aan een elektrische auto die groter is dan de Cayenne. De Cayenne en de Macan zijn beide SUV’s en de bestverkochte Porsches. De K1 is bedoeld om de twee grootste markten te bedienen: Noord-Amerika en China.

Meredes EQE video

De Mercedes-Benz EQE, die je nu al kan bestellen, bedient exact dezelfde markt. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen reed in het Sports Utility Vehicle door Amerika (waar anders). Een echte SUV kun je het met een bodemspeling van 17,8 centimeter nauwelijks noemen. Het lijkt eerder een opvolger van de R-klasse, de super-MPV die in 2013 afzwaaide met vooral in de verlengde versie sterk overeenkomstige afmetingen.

Waarom de Porsche 911 Sport Classic in Amerika 250.000 euro (!) duurder is

In onderstaande video laat hij zien waarom de reusachtige als totaalpakket misschien wel de beste is tot nu toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.