Autovisie
Autovisie Nieuws 18 mrt 2019

Subaru Outback opgefrist

Subaru heeft de Outback onder handen genomen. Aan de buitenkant zijn geen verschillen. De Japanners hebben het model vooral comfortabeler en veiliger gemaakt. De prijzen vallen 800 euro hoger uit.

De Subaru Outback profiteert van het verbeterde EyeSight-systeem. Deze slimme frontcamera herkent voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers nu nog sneller, zodat het systeem eerder kan ingrijpen om een botsing te helpen voorkomen.

Twee uitvoeringen

Andere noviteit is het nieuwe infotainmentsysteem, waarbij de lay-out nu lijkt op die van een smartphone. Dankzij nieuwe processoren reageert het systeem sneller op vingerbewegingen en gesproken commando’s, terwijl de Outback dankzij de toevoeging van wifi nu ook fungeert als rijdende hotspot.

Aan de toch al uitgebreide uitrusting zijn zaken als stuurwielverwarming, een verwarmbare achterbank en Auto Vehicle Hold toegevoegd. Nieuwe carrosseriekleuren zijn er in de vorm van Wilderness Green, Magnetite Gray en Storm Gray. Voor het eerst is ook cognackleurig leder beschikbaar.

Geen opties

Subaru levert de Outback in twee uitvoeringen, beide met een 175 pk sterke 2,5-liter boxermotor, permanente vierwielaandrijving en CVT-automaat. De Comfort-uitvoering is er vanaf 46.995 euro. De luxere Premium kost 51.195 euro.

Wie denkt dat je nog allerlei opties moet bijbestellen voor een leuke uitrusting, heeft het mis. Opties zijn er niet. Zelfs metaallak is standaard. Personaliseren kan wel, bijvoorbeeld met een zwarte, kunststof bodykit voor een stoerdere uitstraling.