Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Sports Pick-up volgende nieuwe SsangYong

De vierde genetatie Rexton is net onthuld of SsangYong maakt zich alweer op voor de volgende lancering. In SsangYongs productoffensief van een auto per jaar is de eerstvolgende de vervanger van de Sports, die afhankelijkvan de markt Korando Sports of Actyon Sports heet. 

Begin 2018

Dat de Sports, zoals we de nieuweling voor het gemak noemen, de volgende nieuwkomer wordt, is logisch, want de vijfpersoons pick-up met open laadbak krijgt de technische basis van de Rexton. De auto zal mogelijk al begin volgend jaar voorgesteld worden, wat mooi te combineren zal zijn met de Autosalon van Brussel, dat in het hart van de Europese verkoopgroei situeert. 

Rexton

De Sports krijgt dezelfde bodemsectie als de Rexton, bestaande uit een ladderchassis met opbouw. De fabrikant kiest ervoor om met twee types te komen, een korte en een lange variant, waarbij de lengte van de laadbak en afstand tussen de wielen van elkaar afwijken. In beide gevallen beschikt de pick-up over vier deuren. 

Motoren

Het motorische deel komt eveneens overeen met dat van de nieuwe Rexton. Dat betekent een 2,2 liter dieselmotor met 181 pk en een 2,0 liter benzineblok met zo’n 220 pk. De beide viercilinders beschikken over directe inspuiting en worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De transmissie kan desnoods worden vervangen door een automaat met zes (benzine) of zeven (diesel) verzetten. De Sports komt er vermoedelijk als achter- en vierwielaandrijver, waarbij laatstgenoemde over een tussenbak beschikt.

Design

Wat vormgeving betreft, borduurt de Sports over de designstijl van de Tivoli en Rexton. SsangYong laat de auto mogelijk begin 2018 al zien. 

Toekomst

SsangYong startte zijn modeloffensief met de compacte Tivoli, waarna de Tivoli XLV (Air in Zuid-Korea) volgde. Na de Sports is het de beurt aan de Korando en een elektrische variant.

SsangYong Sports -1- Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.