Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jan 2017

Sport Yacht-concept: dobber-Lexus heeft twee achtcilinders

Tja, zo’n kernmerkende ‘spindle’-grille laat natuurlijk wel érg veel water binnen, dus die heeft deze Lexus Sport Yacht niet. Wat ‘ie wel heeft zijn twee V8-motoren uit de Lexus RC F.

Sport Yacht

Eerder deze week onthulde Lexus op de autoshow in Detroit de nieuwe LS. Die moet zijn titel als vlaggenschip van de Lexus-reeks echter al na een paar dagen doorgeven aan deze Sport Yacht. Het idee voor dit ‘bootje’ komt van Toyota-directeur Akio Toyoda. Die maakte een proefvaart met een nieuw jacht van Toyota Marine en begon zich af te vragen hoe een sportief luxejacht met Lexus-ontwerp eruit zou zien.

“Met in totaal 880 pk haalt de aqua-Lexus een top van 79 km/h”

De Sport Yacht is dan ook een coproductie van Toyota Marine en Lexus. Hij is voor een groot deel opgetrokken uit koolstofvezel en wordt aangedreven door twee V8-motoren (bekend van de Lexus RC F, GS F en LC 500). In de Sport Yacht produceren die achtcilinders echter geen 477, maar 440 pk. Met in totaal 880 pk haalt de aqua-Lexus een topsnelheid van 79 km/h.

LEES OOK: LEXUS SKYJET – OVER 700 JAAR TE KOOP

Vooralsnog is de Sport Yacht een studiemodel (gebouwd door de Marquis-Carver Yacht Group in Wisconsin), maar wie weet… Aston Martin en Mercedes-Benz beginnen zich immers ook te roeren op de jachtmarkt. Om nog even het ontwerp van de Sport Yacht aan te halen. Wij zien er weinig Lexus in. Jullie wel?