Autovisie
Autovisie Nieuws 5 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Speciale trackdays voor zelfrijdende auto’s

Geen coureurs, maar computers gaan binnenkort los op verschillende circuits in Europa. De start-up Self-Driving Track Days gaat circuitdagen organiseren voor zelfrijdende auto’s, zodat uitvinders en onderzoekers nieuwe technieken kunnen uitproberen.

Kleine ontwikkelaars

Het eerste evenement vindt plaats in november, op het Britse circuit Burningthorpe Proving Ground. Daar kunnen uitvinders en onafhankelijke ontwikkelaars de sensoren, software en instellingen van autonome auto’s gaan uitproberen op onder meer een stuk ‘snelweg’ van 1,6 kilometer. In tegenstelling tot evenementen die alleen voor autofabrikanten zijn, wil Self-Driving Track Days het juist mogelijk maken dat veel kleinere partijen ook hun nieuwe technieken kunnen uitproberen.

LEES OOK: Zelfrijdende Audi RS7 troeft menselijke coureurs af

Vier evenementen

In totaal heeft de start-up vier evenementen gepland. Het tweede vindt plaats in Frankrijk op 21 en 22 februari op Circuit Paul Ricard. Daar kunnen de ontwikkelaars hun auto’s op het volledige circuit laten rijden. Daarnaast zijn ook de andere delen toegankelijk. Het derde evenement vindt weer plaats in Engeland, waar de auto’s zowel op de baan als op een off-road parcours uitgetest kunnen worden. Het laatste evenement dat voorlopig gepland is vindt plaats in Oostenrijk, waar de focus vooral ligt op veiligheidstechnieken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.