Autovisie
Autovisie Nieuws 23 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Smart ForTwo en ForFour aan de laadkabel

Natuurlijk, kunnen we wel zeggen. Want als er twee vierwielers baat hebben bij elektrificatie (wat een lelijk woord eigenlijk), dan zijn het de ‘stadsautootjes’ Smart ForTwo en ForFour.

Smart-Electric-Drive-2017-04

Electric Drive heten de ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour in stekkervorm. Ze krijgen van Smart allemaal een 82 pk sterke elektromotor mee en een 17,6 kWh accupakket. Helemaal volgeladen zouden de Electric Drives zo’n 160 kilometer ver moeten komen, maar dan moet je uiteraard niet de topsnelheid van 130 km/h opzoeken.

Vorige generatie

Als de batterij van de ForTwo of ForFour leeg is, kan deze met een snellader binnen 45 minuten weer tot 80 procent worden opgeladen. Sowieso duurt het laden (ook zonder snellader) volgens Smart minder lang dan voorheen. In vergelijking met de vorige generatie Electric Drive zou de laadtijd met zo’n 40 tot 50 procent zijn ingekort.

BEKIJK OOK: KLEIN VERSUS NOG KLEINER – SMART FORTWO ONTMOET BMW ISETTA

De ForTwo, ForTwo Cabrio en ForFour Electric Drive komen eind dit jaar al in de Verenigde Staten op de markt. Begin 2017 is Europa aan de beurt. Hun publieksdebuut maken de drie elektrische Smarts op de autoshow van Parijs, die in de eerste twee weken van oktober wordt gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.