Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Smart brengt ‘halve’ Fortwo Cabrio

Je zou denken dat als je de uitstraling van een cabriolet prachtig vindt, je ook de cabriolet zal nemen. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, aangezien je niet met een klapperend dak wilt rijden dat je toch nooit opent. Bij Smart komt men nu met een oplossing. Op de coupé kun je een stofje op het vaste dak krijgen. Dan lijkt het alsof je met een cabriolet rijdt.

smart fortwo coupé mit einzigartiger Softtop-Optik

Tenminste, als je de Fortwo Cabrio niet echt kent. De stoffen zijdelen en de achterste raamomlijsting van het dak ontbreken op de look-a-like, waardoor het resultaat niet eens op de echte Cabrio lijkt. De stof is zwart gekleurd. Andere mogelijkheden zijn er niet. Smart levert het dakje op de Proxy, Brabus en Brabus Xclusive.

Modeljaar 2017

Het linnen maakt deel uit van de modeljaar 2017-aanpassingen, die Smart per direct doorvoert. De Fortwo kan  voortaan ook worden besteld met mistlampen, die automatisch inschakelen wanneer met lage snelheid een bocht wordt gemaakt. Daarnaast kan de softtop van de Cabrio nu ook in de tinten lichtbeige en bruin worden geleverd, wat het aantal kleuren voor de linnen kap op vijf brengt. Tot slot hernoemt Smart het Sport Package. vanaf heden het pakket met zaken als een verlaagd onderstel, multifunctioneel stuurwiel, sportpedalen en verchroomde uitlaateindstukken Sleek Style-pakket. Reden voor de nieuwe naam is dat onder het Brabus-label ook een sportpakket verkrijgbaar is.

Smart Brabus -21- Autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.