Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Seat Leon Cupra R: Dikker, zeldzamer en slechts ietsje krachtiger

Het belangrijkste IAA-nieuws voor Seat is met grote voorsprong de nieuwe Arona. Daarna pas ergens komt deze Leon Cupra R, waarvan niet meer dan 799 stuks worden gebouwd.

Hij wordt leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak en met een DSG-automaat met dubbele koppeling. In combinatie met die eerste transmissie levert de 2,0 liter turbomotor in de Leon Cupra R een vermogen van 310 pk. Als kopers voor de DSG kiezen, krijgen ze om een of andere reden 10 pk minder.

Prestaties

Seat roept nog niks over de prestaties van de Cupra R. De handgeschakelde versie van de ‘gewone’ Cupra haalt echter een top van 250 km/h en sprint in 5,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. De variant met de DSG-automaat is nog ietsje sneller. Daarvan passeert de teller in 5,7 seconden het 100 km/h-streepje.

Dikkere wielkasten

De Cupra R is aangekleed met dikkere wielkasten en koperkleurige wielen, spiegels, logo’s en bumperdetails. Het model is er in drie lakkleuren: zwart, grijs en (tegen meerprijs) matgrijs. Verder krijgt hij onder meer een adaptief onderstel mee, Brembo-remmen en nieuw uitlaatsysteem. Hij wordt vanaf eind 2017 leverbaar. De Cupra (zonder R dus) is er vanaf 41.900 euro.

seat-cupra-r-2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.