Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2016

Russisch maatpak voor Aston Martin DB9

Hij begon zijn leven als een Aston Martin DB9, maar kwam vervolgens in handen van de Russische carrosseriebouwer Cardi, die er de Cardi 442 Concept van heeft gemaakt.

Cardi 442 Concept - Autovisie.nl - 1

Concept

Met de Cardi 442 Concept viert de carrosseriebouwer uit Moskou zijn 25-jarig bestaan. Het bedrijf neemt geen halve maatregelen met de auto, want niet alleen zijn alle panelen anders, ook de b-stijl verdwijnt. Zijn neus heeft wat weg van die van de de Lagonda Taraf, de grote vierdeurs sedan van Aston Martin. De achterkant is echter compleet anders, met een groot doorlopend achterlicht en de nodige roosters.

Cardi 442 Concept - Autovisie.nl - 5

Interieur

Niet alleen het exterieur wordt onder handen genomen, Cardi is ook losgegaan in het interieur. Het dashboard wordt heel ‘clean’, met weinig knoppen en een groot houten paneel. Waar veel moderne auto’s een soort tablet op het dashboard hebben staan voor het infotainmentsysteem, kiest Cardi ervoor om het scherm veel lager te plaatsen, helemaal onderaan het dashboard. Daar zit ook de bediening voor de airconditioning. Het dakpaneel wordt vervangen door een groot panoramadak, zodat er veel licht in het interieur valt.

Cardi 442 Concept - Autovisie.nl - 3

V12

De ombouw is al begonnen en de meeste panelen zijn inmiddels verwijderd van de Aston Martin DB9. Overigens behoudt Cardi wel de 450 pk sterke V12, die gekoppeld is aan een zestraps automaat. Of Cardi productieplannen heeft, of dat het bij deze ene auto blijft, is nog niet bekend.

Cardi 442 Concept - Autovisie.nl - 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.