Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Mégane Estate naar Genève

De famile van de Renault Mégane is binnenkort weer compleet. Renault neemt de nieuwe Mégane Estate mee naar Genève.

GT

De Mégane Estate debuteert als 205 pk sterke GT. Net als de hatchback krijgt de stationwagen als GT ook 4Control, Renaults vierwielsturing. Maar denk de grote 18 inch wielen, de diffuser en de aluminium details weg en je kijkt naar de normale Mégane Estate. Het motorengamma zal grotendeels overeenkomen met dat van de hatchback. Reken op twee 1,2 liter viercilinder benzinemotoren, de 1,6 liter viercilinder in de GT, een 1,5 liter dieselmotor en een 1,6 liter diesel. Hij krijgt net als de hatchback de zeer herkenbare lichten aan de voor- en achterkant. Door een zwarte d-stijl lijkt de achterruit door de lopen tot de aluminium lijst.

Familie compleet

Met de Estate is de familie van de Mégane compleet. Een 3-deurs en een Cabriolet blijven uit, de focus komt duidelijk te liggen op de bestverkopende modellen van de Mégane. Met name de Estate zorgde in ons land voor goede verkoopcijfers en het nieuwe model is volgens Renault ruimer geworden dan de 524 liter tot 1.600 liter bagageruimte van die auto. Ook de laadvloer is langer dan ooit.

Genève

Voor alle specificaties moeten we wachten tot 1 maart, als de Autosalon van Genève van start gaat. De verkoopstart zal vervolgens vlug volgen, want de eerste exemplaren moeten al in de zomer de weg op gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.