Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Renault Captur gespot

Nog deze zomer laat de Renault Captur zich zien, maar de testrijders van de Franse autobouwer zetten met een gecamoufleerd exemplaar op de openbare weg de laatste puntjes op de i. Autovisie-lezer Patrick kwam de nieuweling tegen.

Nu Renault de Clio heeft gepresenteerd -de verkoop start over een dikke maand- maakt de marketingafdeling zich al weer op voor de lancering van de volgende generatie Captur. Wanneer de compacte crossover bij de Nederlandse dealers verschijnt, is nog niet bekend. De onthulling van de auto heeft in ieder geval binnen enkele maanden plaats, waarna het mogelijk een maand of vijf zou kunnen duren doordat de Captur II de showroom binnenrijdt. Dat is namelijk ook de koers die Renault met de Clio vaart.

E-Tech

De basis van de Captur wordt ook dit keer gelegd door de Clio, in dit geval de Clio V. Dat betekent dat de SUV over een aangepaste bodemplaat zal beschikken. Het platform is echter geschikt voor elektrificatie. De technologie is bij Renault E-Tech genoemd. Het is een modulair pakket, want anders dan bij de Clio met zijn hybride-ondersteuning krijgt de variant in de Captur wel een stekkeraansluiting. De plug-in hybrideversie laat zich via een stekker in het stopcontact laden, waarna er zo’n 50 km op elektrokracht gereden kan worden. Daartoe beschikt de Captur over een 9,8 kWh groot accupakket. Het vermogen van de elektromotor is nog niet bekend. De verbrandingsmotor meet vermoedelijk 1,6 liter en verstookt benzine. Naast de plug-in hybride-aandrijflijn komt de Captur ook met enkele benzine- en dieselmotoren op de markt. Hoe het leveringsprogramma voor de Nederlandse markt eruit komt te zien, is nog niet bekend.

Breder

Hoewel de looks van de Captur nog verpakt zitten in een zwart/witte folie kiest Renaults designafdeling onder supervisie van de Nederlander Laurens van den Acker voor een evolutie van het huidige lijnenspel. Dat deed de autobouwer ook bij de Clio, welke iets korter en fors breder werd. De Captur volgt dezelfde weg. Door de toegenomen breedte staat de SUV stoerder op de wielen.

Verkoopknaller

De huidige Captur dateert van 2013 en onderging gedurende zijn carrière slechts een minimale facelift. De SUV is een absolute verkoopknaller. In het eerste verkoopjaar wist Renault iets meer dan 84.000 stuks te verkopen. Na louter een stijgende verkooplijn werd in 2016 een Europees recordafzet van 215.493 stuks bereikt. In de afgelopen twee jaar wist Renault 211.000 kopers te vinden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.