Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Range-extender in BMW i3 verleden tijd

BMW stopt met het produceren van de i3 met range-extender. De komst van de grotere accupakketten doet de versie met range-extender de das om.

i3 REX

Het uitgaande model van de BMW i3 werd geleverd met een range-extender, de zogeheten i3 REX-versie. Dit model had achterin een 650 cc grote tweecilinder benzinemotor die actief werd als het accupakket leeg dreigde te raken.

Plug-in hybride

In Nederland werd de REX-uitvoering vrijwel nooit verkocht, omdat de range-extender van de i3 een plug-in hybride maakte en de auto daardoor in de bijtellingscategorie van 22 procent viel. Ook wereldwijd was de vraag naar de i3 REX beperkt. De meeste koper kozen nu al voor een volledig elektrische variant.

bmw i3 2018 2

120 Ah-accupakketten

Met de introductie van de grotere 120 Ah-accupakketten neemt BMW daarom afscheid van de range-extender. De actieradius van de 120 Ah/42,2 kWh-batterij van 285 – 310 kilometer voor de i3 en 270 – 285 kilometer voor de i3s is volgens BMW groot genoeg om de range-extender met pensioen te sturen.

Snellaadfaciliteiten

“De productie van de i3 met range-extender stopt. In de toekomst verkopen we alleen de puur elektrische versie”, aldus BMW. “Met het grotere elektrische rijbereik in combinatie met de toenemende beschikbaarheid van snellaadfaciliteiten, denken we dat de klant steeds meer voor de volledige elektrische i3 kiest.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.